Outsourcement volgens Initial Hokatex

“Veel bedrijven onderschatten wat er komt kijken bij textiel- en sanitairbeheer.”

Initial Hokatex neemt bedrijven, in allerlei sectoren, de zorg voor aspecten rondom hygiëne en veiligheid met een uitgebreid huurconcept uit handen. Benoît De Backer, marketing directeur Benelux, licht de voordelen toe.

Initial Hokatex is totaalleverancier op het gebied van bedrijfskleding, linnengoed, sanitaire hygiëne en schoonloopmatten. Het bedrijf voorziet in dienstverlening aan een brede doelgroep, van de kleine slagerij tot de petrochemische multinational. "We willen een effectieve werk- en leefwereld creëren voor onze klanten, hun medewerkers en bezoekers", vertelt De Backer. "Onze diensten zijn een specialisatie op zich. Vaak onderschatten bedrijven de complexiteit van textiel- en sanitairmanagement. Ze verkijken zich op de mate van investeringen en benodigde knowhow om dergelijke diensten in huis te organiseren."
De Backer ziet dat bedrijven zich steeds vaker op hun corebusiness focussen en ondersteunende taken uitbesteden aan specialisten, zoals Initial Hokatex. Om op deze trend aan te sluiten ontwikkelde Initial Hokatex een uitgebreid huurconcept. Hiermee neemt deze totaalleverancier bij bedrijven de zorg betreffende hygiëne en veiligheid volledig uit handen. De Backer beschrijft als eerste de financiële voordelen van deze vorm van outsourcement. "Wij doen de investering voor onze klanten. Zo heeft een bedrijf geen inkoopkosten, het hoeft bijvoorbeeld geen grote partij bedrijfskleding in te slaan. Ook bespaart een klant op personeelskosten, omdat het geen eigen medewerkers voor het textiel- en sanitairmanagement hoeft aan te stellen. Het huurconcept biedt bovendien het voordeel dat de kosten per jaar gebudgetteerd kunnen worden. Een bedrijf houdt hiermee goed zicht op de uitgaven en komt niet voor onnodige verrassingen te staan. De klant betaalt wat hij huurt."

 

Service
"De outsourcement bij Initial Hokatex neemt de klant alle werkzaamheden weg", benadrukt De Backer. "Onze ervaren servicemonteur verzorgt kosteloos de montage en het onderhoud van de verschillende automaten en dispensers. Eventuele vervanging en reparaties van deze apparatuur worden niet in rekening gebracht. Ook hoeft een klant geen artikelen in te kopen of de voorraad van de automaten en dispensers bij te houden. De klant geeft één keer aan wat zijn bevoorradingswensen zijn, waarna wij alles leveren. Op maat en automatisch via transport op vaste tijden. Eventuele fluctuaties in het verbruik kunnen worden opgevangen zonder dat de klant alsnog inkopen hoeft te doen, door middel van bijvoorbeeld een eenmalige levering. Als het verloop van de voorraad heel lastig in te schatten is, vangen we dit met een speciale huurconditie op."
"Ook het voorraadbeheer van bedrijfskleding kenmerkt zich door een uitgebreide service", vervolgt De Backer. "Kleding wordt door ons, afhankelijk van het gebruik, volgens een vast schema opgehaald, gewassen en geretourneerd", legt hij uit. "Indien nodig, worden kledingstukken gerepareerd of vervangen. In ieder kledingstuk zit een barcode, zodat je als werknemer je eigen kledij terugkrijgt. Met die barcode houden we ook de levensduur van onder andere antistatische kledij bij. Deze verliest immers na verloop van tijd zijn functionaliteit en wordt daarom tijdig door ons vervangen."

Functioneel design
Initial Hokatex heeft een divers assortiment om klanten een goede keuze te bieden. Het bedrijf vernieuwt regelmatig zijn producten aan de hand van veranderende eisen en smaken van de markt. "Momenteel ontwikkelen we in samenwerking met de Belgische modeacademie nieuwe kledinglijnen", verklaart De Backer. "De vormgeving van werkkleding is te lang verwaarloosd. Vreemd, want of je nu schoonmaker of directeur bent, je kleding geeft uitstraling aan je bedrijf. Kleding moet bovendien lekker zitten; met een knellend kledingstuk is het lastig en vervelend werken. Uiteraard verliezen we de certificeringseisen niet uit het oog. Voor bijvoorbeeld industriële kledij laten we laboratoria allerlei tests uitvoeren. Per sector voldoet onze kleding daarom aan de specifieke wettelijke normen, zoals een brandvertragende werking."
Ook op sanitair gebied gaat innovatie gepaard met functionaliteit en design. "Aan bepaalde sectoren leveren we no-touchproducten, die het risico op besmetting minimaliseren", aldus De Backer. "Je ziet dit systeem ook wel eens in toiletten, waar je een hand voor een laseroog langs beweegt om zeep te verkrijgen. Voor onze toiletapparaten beschikken we over verschillende behuizingen, zoals de trendy metal look."

 

Schonere gang van zaken
Initial Hokatex biedt bedrijven ook een dienstverlening aan voor schoonloopmatten. "Je staat er niet bij stil, maar uit onderzoek blijkt een vloer juist een van de grootste hygiëne- en veiligheidsrisico's", legt De Backer uit. "Door in je bedrijf schoonloopmatten op de juiste plaatsen te leggen, verhoog je de bescherming tegen eventuele schadelijke effecten van vuil en vocht. Bovendien kan het tot zestig procent op je schoonmaakkosten schelen. Het beperkt zich niet tot het neerleggen van één mat in de receptiehal. Ook van de ene naar de andere productie-eenheid brengen schoenen namelijk vervuiling over."
"Een nylon mat absorbeert vooral droog vuil en leent zich het beste voor een omgeving met veel stofontwikkeling", vervolgt De Backer. "Katoenen droogloopmatten echter nemen juist veel vocht op. Ze beschermen personeel in werkplaatsen tegen bijvoorbeeld uitglijden over olie- of zeepresten. Speciale ontsmettingsmatten zorgen weer voor een beperking van de uitbraak van virussen of bacteriën, bijvoorbeeld wanneer de koeien van een melkveebedrijf besmet zijn met mond-en-klauwzeer. De matten kunnen tot slot ook als boodschapper worden ingezet. Je kunt er reclame op aanbrengen en zelfs bewegwijzering. En natuurlijk het bedrijfslogo.

Bekijk 2007
Magazine
MT100
Uitgave
2007
Auteur
Marco Mulders
 

CStories.nl is een uitgave van Adformix.
© 2018 www.cstories.nl - alle rechten voorbehouden.